Щетите в Народния театър Иван Вазов след вчерашната буря са за милиони

...
Щетите в Народния театър Иван Вазов след вчерашната буря са за милиони
Коментари Харесай

Щетите в Народния театър след бурята са за милиони левове

Щетите в Народния спектакъл " Иван Вазов "  след вчерашната стихия са за милиони левове, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки управлението на театъра. В момента се правят оценка точният размер на вредите от комисия, назначена от директора Васил Василев.

Вчера публиката е била изведена по време на спектакъла " Когато гръм удари, по какъв начин ехото заглъхва ", който се играе на камерна сцена .

За благополучие, нямаше опасност нито за актьорите, нито за публиката, нито за техническия личен състав, описват от театъра. Сцената на четвъртия етаж не е потърпевша.

Основен ремонт на театъра не е юридически от 46 години ,

преди четири години е имало козметичен ремонт, който е глътнал няколко милиона лв., само че е бил единствено замитане на забележими проблеми под килима, разясняват от трупата. По думите им постройката, която е монумент на културата и е неповторима, има съществени проблеми, които би трябвало да се отстранят с един доста тежък ремонт, за който от театъра се надяват, че ще се засилва с всички сили Министерството на културата и страната, в лицето на държавното управление. Подобен ремонт не е финансово по силите на Народния спектакъл, декларират от театъра.

Първо считаме, че би трябвало да реагира страната

и ще мислим в това време дали е належащо да се обърнем към хората с молба за помощ, допълват от театъра.

" Направили сме всичко належащо да осигурим естествената работа на театъра .

Така че тази вечер, и изобщо, да има представления по програмата и да посрещнем нашата аудитория. Целта е да не усетят дискомфорт - нито актьорите, нито публиката ", споделят още от управлението на театъра. 

Притеснението на театралите е, че занапред навлизаме в есенния сезон ,

а следва и зима, за която се знае, че няма да бъде лека. Затова би трябвало да се предприеме деяние за спешен ремонт, а по-късно - и за сериозен ремонт, допълват от Народния спектакъл.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР